Sincan Cezaevi'nde mahpusa darp iddiası
Diyarbakır'da Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Ferhat Musa’nın kolu gardiyanlar tarafından kırıldı.

Fotoğraf: DHA
Diyarbakır – Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Ferhat Musa’nın kolu gardiyanlar tarafından kırıldı.
Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bir tutsağın gardiyanların saldırısı ardından kolunun kırıldığı iddia edildi. Tutsak Bager Sayak, dün telefon ile ailesini arayarak, yaşanan saldırıya dair bilgi verdi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sağyiğit ve Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından oluşan bir heyet 12 Mart’ta cezaevini ziyaret ettiğini kaydeden Sayak, aynı gün Musa’ya gardiyanların saldırdığını aktardı. Telefon görüşüne giden Musa’nın gardiyan saldırısında kolunun kırıldığını dile getiren Sayak, yaşanan işkenceye karşı tutsakların “kapı vurma” ve “yemek almamama” boykotları başlattığını belirtti. (MA)
Evrensel'i Takip Et